Bokens afton tisdag 8 november kl 19:00

BOKENS AFTON TISDAG 8 NOVEMBER 2022

Årets Bokens afton - och också vårt 10-årsjubileum, kommer att ske tisdagen den 8 november på Aveny, Folkets Hus i Ludvika. Tillsammans med Biblioteket här i Ludvika och ABF så ordnar vi en härlig kväll i litteraturens tecken. 5 författare kommer att närvara, varav en barnboksförfattare. Författarna som är med oss den kvällen är Klas Östergren, Frida Skybäck, Dan Höjer, Elisabeth Åsbrink och Suzanne Axell. Moderator är Stephen Farren-Lee som till vardags arbetar som bokförläggare på Bokförlaget Polaris.

Biljetter kommer att börja säljas lördagen den 15 oktober. Numrerade platser. Det går också bra att maila oss så väljer vi bästa tänkbara platser när morgonkön är slut. Maila till butiken@bokhandeln.eu

BARNENS BOKENS AFTON DEN 26 APRIL 2022

Tisdagen den 26 april kl 18 var det dags för Barnens Bokens afton. Tre härliga författare komoch berättade för både barn och vuxna om hur det är att vara författare om böckernas karaktärer och mycket annat. 

Så här skrev Johan Anderblad till oss efter kvällen:

Stort tack för en magisk kväll i tisdags! Fantastiskt arrangemang av er och en lika fantastisk publik som ni lockat dit. Underbart! Man kände sig så väl mottagen från det att vi kom tills vi åkte. Välorganiserat och roligt! 

Bildspelet blev suveränt! Och mixen mellan oss författare var super! Mycket bra modererat också av Ellinor.

 Och att sen få ta emot barn vid signeringsbordet som förväntansfullt ville ha Dusty - en bok som de aldrig hade hört talas om innan jag pratade om den på scenen var en härlig känsla. EN liten kille kände till Dusty sen förut. Han sa, inte utan stolthet: "Jag har lånat den på biblioteket och redan läst fyra kapitel! Nu vill jag ha den på riktigt och aldrig lämna tillbaka den!" 

Värmen i mitt hjärta...

Tack igen!

// Johan

Ung som gammal, var med oss denna härliga kväll. Alla barn fick välja en bok av sin favoritförfattare för Handelsbanken tycker precis som vi att läsande är viktigt så de gav alla barn varsin bok. Det är ju toppen!

Stort tack till alla som gjorde denna fina kväll för barnen och läsandet!

Författarna

Bokens afton 2022

Den 8 november, anordnar vi Bokens afton här i Ludvika för tionde gången!
Tillsammans med våra medarrangörer Ludvika kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och ABF samlar vi ca 400 personer i Folkets Hus för en helkväll med 5 aktuella författare som där berättar om sin senaste bok, sitt författarskap och mycket annat. I pausen och efter andra akten signerar författarna sina böcker till alla besökare som köpt böcker av sina favoritförfattare. 

En helt underbar kväll som vi längtar efter länge och sedan minns ännu längre.

2020 och 2021 valde vi att ställa in Bokens Afton på grund av pandemin men i år blir det av, hoppas vi Lägg detta datum på minnet redan nu!

Gå gärna in och gilla Globe Bokhandel på Facebook så får Du enkelt all information som Du behöver där.