Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
ArbetstitelSvensson Paul/Den nya husmanskosten
Standardpris299.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypKlotband
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor219
Publiceringsdatum2015-09-03 00:00:00
FörfattarePaul Svensson
erpOwnsPrice Kort BeskrivningVinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse vi köper slänger vi i soporna idag. Paul Svensson tar oss därför med till sin mormors sätt att tänka, laga och tillvarata mat, och låter dagens rester bli självklara byggkomponenter till morgondagens måltid.
I den här boken får vi lära oss att göra det mesta av varje råvara och att laga till husmanskostens klassiker på nya sätt. Paul Svensson är ständigt aktuell och har rönt stora framgångar, bl a med sitt senaste projekt, den prisade restaurangen på Fotografiska i Stockholm.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct BokinfoStatusCode
SeriesTitle